Din personlig stil og motetrender i 2017

Moteindustien dikterer nye trender sesong etter sesong. Før du plukker noen av disse å ta med deg for å friske opp antrekkene dine, husk at motetrender skal passe til din kroppsfasong og din fargetype. Fremheving av din naturlige skjønnhet bør alltid komme før alle motetrender! Kunnskap om din kroppsfasong og  dine beste farger  hjelper deg til å se på motetrender som inspirasjonskilde for å skape nye antrekk IKKE som noe du må følge slavisk 😉

Her kommer 5 største motetrender i 2017 og deres tolking fra stylist siden:

 1. Metallic

Perfekt trend til deg som vil få lengre bein på 1-2-3! Åpne sko i metallisk farge hjelper å få til en illusjon av lengre bein.

metallic

       2. Volanger

Volanger er romantiske og feminine detaljer i antrekket. De brukes for å skape elegant og sofistikert antrekk. Volanger kombineres fint med klassiske nøkkelplagg som blyant skjørt eller noe sporty som joggesko. Volanger gir mer volum og derfor passer bra til deg som vil få litt ekstra kurver til formløs silhuett (se bildet øverst).

       3. Striper

Den er en av sesongens største trender. Husk på at horisontale striper gjør område de er brukt på se større ut. Topp med striper passer bra til deg som har smale skuldre og overkropp.

stripes

    4. Undertøy stil

Den feminine trenden er fortsatt med i motebilde i 2017. Kombineres fint med strikket plagg i hverdagen. Vær oppmerksom at de fleste plaggene i undertøy stil er laget av tynn materialet og viser frem alle kurvene dine.

slip dress 2017 look

     5. Slagord

Slagord i år blir en trendy måte for uttrykke seg. Slagord på brystet tiltrekker oppmerksomhet. Wear if you dare! 😉

slogan statement

 

Vil du få flere stylingtips? Lik gjerne Stilveiledning sin side på Facebook eller følg oss på Instagram og hold deg oppdatert innen personlig stil 😉

facebookmail

Stylingtips til nyttårsantrekket

Er du en av de få kvinner som ikke har bestemt seg hva de skal ha på seg på nyttårsaften? Da kan det være nyttig å få noen stylingtips som hjelper deg å spare tid og ressurser men samtidig se stilig ut!

Ført og fremst ta i betraktning

 • HVOR du skal feire
 • HVA slags farger i antrekket harmoniserer med DINE naturlige farger (dvs fargepaletten din hjelper deg å velge riktige fargetoner)
 • HVA slags klesfasonger er flatterende for figuren din

Her er det alternative antrekksforslag basert på forskjellige steder nyttår kan feires:

1. Nyttårsaften: Galla

Galla er den høytideligste kleskoden hvor kvinner kan bruke sin beste lange selskapskjole. Her skal du skinne! En lang blonde/fløyels/satin/brokade kjole i mørke eller lyse farger passer perfekt til denne glamorøse anledningen. Korte kjoler kan ikke brukes til en galla-fest. Styles med pumps og smykker i sølv eller gull.

new-year-galla-style

2. Nyttårsaften: Party Style

Her er det lov å velge noe med et sexy snitt! 😉 Paljetter og metalliske stoffer som skinner og glitrer hjelper deg å skape et skikkelig festantrekk!

new-year-club-party

3. Nyttårsaften: Home Party

Skal du feire nyttår hjemme? Da kan du velge en av sesongens mykeste trend – fløyelsplagg! Kjoler i fløyel passer perfekt til fest til og med du skal ha den hjemme!

ny-home-party

4. Nyttårsaften på fjellet

Her er det best å velge noe som er varm, behagelig å ha på seg men også ser festlig ut! Velg deilig strikk.  Den kan kombineres med et skinn- eller paljettskjørt og styles med fin tilbehør.

ny-cabin-party

Ta også hensyn til detaljene som hår, make up og manikur uansett hvor du skal feire. Stilig antrekk er kun et halvbilde og disse detaljene skaper det hele 😉

Håper denne innlegg var inspirerende for deg og nå blir det lettere for deg å finne den perfekte antrekk til nyttårsaften!

Vil du få flere stylingtips? Lik gjerne Stilveiledning sin side på Facebook og hold deg oppdatert innen personlig stil;)

GODT NYTTÅR!

 

facebookmail

Den perfekte julekjolen

Julebordsesongen er i gang! Og selve Julen begynner å nærme seg. Det er lurt å få litt inspirasjon og stylingtips før du begynner å lette etter den perfekte julekjolen.

Det finnes mange festkjoler i butikker men husk å passe på at

1) farger harmoniserer med DINE naturlige farger og

2) kjolefasong passer til DIN figur

Her er det flere alternativer du kan velge mellom:

Hvis du vil tiltrekke seg ekstra oppmerksomhet og få ekstra energi, et valg av en rød kjole kan hjelpe deg å nå ditt mål! Selv om rød er en varm farge ifølge fargeteori, har den både varme og kalde fargetoner. Hvis dine naturlige farger (hud, hår, øyne) er «kalde» så går du mot rødt med blåtoner i seg (magenta, rødviolet, burgunder eller bringebær farge). Hvis dine naturlige farger er «varme» så går du mot rødt som har gult i seg (skarlagen, rødoransje, engelsk rød, karmin eller korall farge).

Screen Shot 2014-12-15 at 21.08.58

Denne kjolefasong fremhever midjen på en fin måte og passer til kvinner som har trekant, omvendt trekant , rektangel eller timeglass kroppsfasong.

Screen Shot 2014-12-15 at 21.28.10

Burgunder oppfattes som mer sofistikert og mindre energisk enn ren rød farge. Denne kjolefasong passer til kvinner som har timeglass eller rektangel kroppsfasong. Hvis du har en rektangel kroppsfasong kan bruke en tynn sølv belte for å skape illusjonen av en midje.

Screen Shot 2014-12-15 at 22.25.04

Gull assosieres som oftest med luksus, velvære, status og eleganse. Så hvis du har varme naturlige farger (hud, hår, øyne) og vil kjenne seg som en stjerne kan det være en riktig fargevalg for deg! 😉 For de som har kalde naturlige farger anbefaler jeg å gå mot sølv i stedet og velge sko og armbånd i burgunder eller en annen kald fargetone.

Denne kjolefasong passer perfekt til kvinner som har timeglass kroppsfasong.

Screen Shot 2014-12-15 at 21.54.40

Grønn farge oppfates som rolig og harmonisk. Denne kjolefasong ligner på den første kjolen i fasongen og passer til kvinner som har trekant, omvendt trekant , rektangel eller timeglass kroppsfasong. Siden denne kjole har mange detaljer prøv å unngå for mye tilbehør.

Håper denne innlegg var nyttig for deg og nå blir det lettere for deg å finne den perfekte julekjolen!

Vil du få flere stylingtips? Lik gjerne min side på Facebook og hold deg oppdatert innen personlig stil;)

facebookmail

Hvordan velge den perfekte badetøy til din kroppsfasong?

Skal du på ferien snart og letter etter den perfekte badetøy? Det er to ting du må se etter:

1. Velg badetøy i farge som passer deg. Husk å bruke din fargevifte når du er på shopping.

2. Velg badetøys-snitt som passer kroppen din.

Her kommer noen tips til forskjellige kroppsfasonger:

1. Har du bysten og skuldrene som er smalere enn hoftene og en vel definert midje? Da har du trekant kroppsform. Så trenger du å velge badetøy som trekker oppmerksomhet vekk fra underkroppen. Farge og fasong er to gode verktøy! Hvis du velger en bikinitopp i sterkere/lysere farge enn underdelen så drar den fokus oppover bort fra brede hofter. Ellers kan du velge en bikinitopp med detaljer som perler, sløyfer eller print på og en underdelen i mørkere farge for å balansere kroppen din visuelt. Det samme gjelder badedrakter.

trekantbadetøyBadetøy og bilder fra H&M

trekantbadedrakt

Disse badedrakter finner du her og her

2. Har du bysten og skuldrene som er bredere enn hoftene og en vel definert midje? Da har du omvendt trekant kroppsform. Du bør velge en bikinitopp i mørke farger og underdelen i lyse/kraftige farger for å balansere kroppsfasongen din.

omvendttrekantbadetøyForetrekker du badedrakter? Velg en badedrakt med detaljer på underdelen eller en asymmetrisk modell. En halterneck hjelper brede skuldre å se smalere ut.

omvendttrekantbadedraktDisse badedrakter og bikini finner du her

3. Har du bysten og skuldrene som er like bred som hoftene? Har du i tillegg lite eller ingen definert midje? Da har du rektangelfigur kroppsform. Velg badetøy med detaljer både på bikinitoppen og underdelen (print, rysjer, paljetter, osv.).

*Har du klare og sterke farger i din fargevifte? Finn badetøy i en av disse fargene siden de hjelper å skape en illusjon av en mer formfull figur.

rekbikini

Dette badetøy finner du her

Bikiniunderdeler med highwaist eller som knyttes på siden kle deg godt! Badetøy i sport-stil passer også bra.

rekbikini2

Denne lekre vintage bikini finner du her

Liker du badedrakter? Da monkini kan hjelper deg å skape nydelige kurver!

rekbd

Disse fine badedrakter finner du her

4. Har du fyldige former? Har du bryste, midje og hofter som er svært lik i mål? Har du i tillegg lite definert midje? Da har du avrundet kroppsform. Velg badetøy i mørke farger og med detaljer som drar oppmerksomhet mot bryste og skuldre. Du kan også velge badetøy med mønster med en mørk basefarge. Bare husk å unngå små mønster som fremhever store former.

Liker du bikini da passer tankini bra til din kroppsform. De hjelper å kamuflere magepartiet.

avrundettankini

Her er noen badedrakter som passer bra til deg. Velg gjerne modeller med halterneck eller dyp utringning.

avrundetbadetøy

5. Har du en veldefinert midje med bysten og skuldrene som er like bred som hoftene? Gratulerer! Du har den ideelle kroppsfasongen som heter timeglass. Velg gjerne badetøy som viser frem midjen din! Ellers kan du bruke hvilken som helst snitt og farge! Så heldig du er! 😉

Er du fortsatt usikkker hvilken badetøy passer til deg? Da kan stilanalyse være noe for deg!

***

Dette innlegget er IKKE sponset. Jeg ville bare vise at det finnes badetøy til forskjellige priser, både på budsjett og luksus prisnivå.

***

Liker du inlegget? Del gjerne med dine veninner på sosiale medier! 😉

facebookmail

STYLINGTIPS: HVORDAN STYLE TOPP MED BARE SKULDRE?

Bare skuldre er en av vår/sommertrendene i 2016 så hvis du har en trekant eller timeglass kroppsfasong da kan du benytte trenden med god samvittighet! En topp med bare skuldre kan brukes både til hverdag og fest.

Det er enkelt å style sånne type topp med et par jeans og et par sko med høye hæler for å få en avslappet men samtidig litt feminin stil.

Screen Shot 2016-03-29 at 21.43.31

 

Samme topp med bare skuldre kan kombineres  med høye hæler og en lang bohemsk skjørt for å få en kul feminin festlook.

 

Screen Shot 2016-03-29 at 21.49.34

 

Liker du å eksperimentere med klær? Prøv å kombinere denne toppen med bare skuldre med en kjole med blonder og et par sko med blomster på for å få en romantisk stil.

 

Screen Shot 2016-03-29 at 22.02.34

 

 

NB! Husk å bruke en stråpeløs BH 😉

Liker du innlegget? Del gjerne med dine venniner på FB! 😉

facebookmail

Ansiktsformer og hodeplagg for kvinner

I dette innlegget vil du finne styling tips for 5 ulike ansiktsformer: oval, rundt, firkantet, avlangt og v-triangel. I tillegg kan dere se mine styling eksempler av forskjellige hodeplagg.

Ovalt ansikt

Har du en oval ansiktsform da er du heldig! Kvinner med ovalt ansiktsform kler de meste hodeplagg. Da er det bare å velge et hodeplagg som passer din stil!

04

Kjendiseksempler: Natalie Imbruglia og Taylor Swift

oval face

Rundt ansikt

Rundt ansiktsform er nesten like bredt som den er langt og spesielt tydelig rundet ved hårfestet og ved kinn. Med riktig hodeplagg kan du balansere proporsjonene og ansiktet ditt skal se lengre ut.

Kjendiseksempler: Selena Gomez og Kirsten Dunst

round face

 

Du kan bruke: 

 • hodeplagg med skygge som skal brukes asymmetrisk;
 • alpelue som skal også brukes asymmetrisk;
 • bredbremmet hatt

Firkantet ansikt

Firkantet ansiktsform har kantede former (firkantet hårfeste og kjeve som er også lav og bred). Med riktig hodeplagg kan du balansere proporsjonene og ansiktsformen din blir ikke så kantede.

Kjendiseksempler: Paris Whitney Hilton og Diane Kruger

square face

 

Du kan bruke: 

 • hatt og alpelue som skal settes bakkerst på hodet for å ha åpen panne;

02

 • kaps i middels størrelse som skal brukes asymmetrisk;
 • Fedora hatt (første hatt på bildet under) med asymmetrisk bøyet bremer;

03

 • klaffelue med øreklaffer bak på hodet

**Klaffeluer kan brukes både med casual/femenine og sportsjakker

01

Avlangt ansikt

Lengde i ansiktet ditt er større enn bredden. Kjeven din er avrundet. Med riktig hodeplagg kan du balansere proporsjonene og ansiktsformen din skal se kortere ut.

Kjendiseksempler: Sarah Jessica Parker og Olivia Wilde

prolonged face

 

Du kan bruke: 

 • strikket lue som skal dekke panne;
 • alpelue som skal brukes asymmetrisk og dekke panne også;
 • klaffelue med øreklaffer bak på hodet;
 • kaps i middels størrelse;
 • bredbremmet hatt med ikke så høy pull

Prøv å unngå hodeplagg med stor volum.

V-triangel ansikt

Pannen din er bred, haken er smal og spiss, og kinnbein er høye. Med riktig hodeplagg kan du balansere proporsjonene og ansiktsformen din skal se ikke så kantete ut.

Kjendiseksempler: Reese Witherspoon og Scarlett Johansson

triangle face

Du kan bruke: 

 • alpelue i middelstørrelse  som skal brukes asymmetrisk;
 • klaffelue med hengende øreklaffer

Håper mine tips var nyttige 🙂

Trenger du mere tips ang. hva slags frisyre, smykker, briller og tilbehør passer best til din ansiktsform – ta en stilanalyse og få med deg en stilbok!

facebookmail

Smart bruk av fargetrender høst/vinter 2015

Det finnes to måter å bruke smart fargetrender hver eneste sesong. For det første, plukke kun de fargetoner som passer DEG (les: som passer din hudtone, øyne og hårfarge) fra de som er i trend og glemme de andre hver gang du velger et antrekk å ha på seg. Bruker du riktige farger, fremhever du da dine naturlige farger. Huden din skinner! Du ser yngre og freshere ut! Bruker du feil farger ser du utvasket ut. Og for det andre, ta hensyn til hva slags betydning fargen har. Ved bruk av farger kommuniserer vi med andre på et helt ubevist nivå. Vil du se sofistikert ut og varme fargetoner passer deg? Da kan du bruke for eksempel Dried Herb (se bildet under) i antrekket ditt. 

Nederst finner du oversikt over fargetrender høst/vinter 2015 og hva slags betydning de har.

Denne høsten det er 4 varme og 6 kalde fargenyanser som er i trend. Varme fargenyanser er:

1 – Marsala (Pantones årets farge 2015)  – sensuell og litt dramatisk. Den skaper glamorøs og luksuriøs følelse. Du kan få en spennende fargekombinasjon ved bruk av marsala og sort i antrekket ditt.

2 – Dried Herb – sofistikert og chic fargenyanse

3 – Oak Buff  – trøstende og varmende

4 – Cadmium Orange – optimistisk og leken

warm colors fall 2015

 

Under ser du en eksempel på hvordan kan varme fargetoner kombineres i et elegant antrekk:

wcm

Kalde fargenyanser som er i trend denne høsten er:

1 – Stormy Weather – helt perfekt farge til å bruke på kontoret! Den kan hjelpe deg å reflektere indre styrke.

2 –Desert Sage – nøytral og tidløs. Den passer bra i en basisgarderobe!

3 – Biscay Bay – luksuriøs og elegant

4 – Reflecting Pond – sofistikert

5 – Cashmere Rose – chic

6 – Amethyst Orchard – spennende og sensuell

cold colors fall15

Under ser du en eksempel på hvordan kan kalde fargetoner kombineres i et lekent antrekk:

ccm

Liker du mine styling og fargetips? Lik gjerne min side på Facebook og hold deg oppdatert innen farger og stil ;)

facebookmail

STYLINGTIPS: HVORDAN MIKSE MØNSTRE?

Du trenger ikke til å være super kreativ til å kunne mikse mønstre på en spennende måte. Her kommer noen stylingtips om hvordan du kan mikse mønstre uten at det ser rotete ut:

 • Velg en eller to fargenyanser på hele antrekket så kan du mikse og matche mønstre i disse fargene.

mønstre miks 1

 • Velg to like mønstre i ulike størrelser.

Screen Shot 2015-05-23 at 20.08.19

 • Velg to eller tre kontrasterende mønstre i omtrent det samme størrelse.

2

 

 • Velg to like mønstre med like proporsjoner i samme fargenyanser.

Screen Shot 2015-05-23 at 20.48.55

 

Hvilken antrekk liker du best? (skriv i kommentarfeltet eller del innlegget med dinne venniner på FB)

facebookmail

10 enkle stylingtips for å få lengre bein

De fleste kvinner drømmer å ha lengre bein og her kommer noen stylingtips hvordan å få det til uten unødvendige smerter 😉

1 & 2. Sko i nude + høye hæler

Det enkleste er å velge sko i nude med høye hæler. Det hjelper å skape en illusjon av lengre bein enn du faktisk har. Husk å bruke hudfargede strømpebukser eller bare gå med bar hud 😉

nude pumps

 

3. Tricks med skjørt-/kjolelengde

Bruk skjørt eller kjoler som slutter rett over kneet eller høyere opp.

4. Kortere modeller på overdelen

short top pencil skirt

5. Vertikale mønstre

Bruk vertikale striper for å få underdelen av kroppen til å virke lengre.

 6.  Maxiskjørt

long skirt stripes

 

7. Høyt liv

Bruk av høyt liv skaper balanse av kroppen og derfor beina også ser ut lengre. Klesplagg som er  lavt i livet forkorter beina dine.

                8. Ton-i-ton

                 Velg sko som er i samme fargetone som bukser/skjørt eller strømper (se bildet nederst).

                  9. Fokus på overkropp

Bruk statement halskjede eller sterkere farger på overdelen (se bildet øverst) for å ha overkroppen din i fokus.

Screen Shot 2015-05-04 at 22.28.25

10. Asymmetrisk nedeste delen

Klesplagg med asymmetrisk nedeste delen gir en jevn silhuett. Igjen blir du mer langbeint ved å bruke denne tipsen 🙂

Screen Shot 2015-05-05 at 09.05.14

Test gjerne en eller flere tipsene og fortell i kommentarfeltet under hva som fungerte for deg best! 😉

facebookmail

Hvilken stiltype har du?

Vet du hvilken stiltype har du eller er du en av disse kvinner som har et skap fult av like plagg som de synes er «safe» å bruke men sier ingenting om hvem de faktisk er? Eller kanskje du er en av dem som kjøper bestandig siste mote nyheter uten å tenke om disse plagg uttrykker deres personlighet? Stilpersonlighet viser andre indre DEG gjennom din image og klesstil. Din personlig stil uttrykker din personlighet, din individualitet, den unike fabelaktig deg!

Det er en kreativ prosess og på en måte kunst å skape en personlig stil ved kombinering av forskjellige antrekk som er basert på forskjellige aspekter av din personlighet og livsstil. Den inneholder din smak, interesser, ønsker, inspirasjoner og aspirasjoner.

Screen Shot 2015-04-01 at 17.52.11

Hvilke fordeler får du ved skapelse av din personlig stil? Den hjelper deg å skape en image som stråler selvtillit og selvrealisering noe som skal skille deg fra moteslaver. Mote og stil er to foskjellige ting.

«Fashion is about looks and image that are popular in a specific time and period. Style on the other hand, is more about expressing your individuality through clothes, and it doesn’t have an expiration date. It’s more REAL.» (c)

 

Det finnes flere forskjellige stiltyper: feminin, minimalistisk, klassisk, dramatisk, bohem og mange flere subtyper. Trenger du hjelp til å skape/bygge opp din personlig stil? Bestil en stilanalyse og få vite

1) hvilken stil som passer DIN personlighet og DIN livsstil;
2) hvilke klesfasonger, mønster, lengder og tilbehør som passer DIN kroppsform;
3) hvordan balansere DIN kropp ved hjelp av klær og tilbehør;
4) hvilke frisyrer, smykker og briller som passer DIN ansiktsform.

facebookmail
1 2